Portretten_Jinc_LR (49 van 72)

Guy De Kaey

Projectmedewerker

Ik ben Guy, in mei 2022 gestart als projectmedewerker van JINC België.

Ik verliet op mijn 18de fluitend de richting menswetenschappen en ik wist dat ik wou verder studeren. Hoe en wat ik studeren zou , daar begon ik over na te denken in die laatste zomer. Om met de deur in huis te vallen: ik zou als kind wel iets gehad hebben aan het JINC-programma.

Het werd Criminologische wetenschappen, en het was het multidisciplinaire karakter van de richting dat de doorslag gaf. Een combinatie van psychologie, sociologie, rechten,… dat sprak me wel aan. Dat de richting niet in Antwerpen te vinden was, en ik bijgevolg op kot mocht, was mooi meegenomen. Het heeft me een brede kijk op maatschappelijke fenomenen opgeleverd. Mijn sociale vaardigheden werden aangescherpt. Een bruikbaar (master)diploma hield ik er helaas niet aan over.

Maar, ik had het wel bijna gehaald, en dankzij een natuurlijke positieve ingesteldheid, voelde ik me toch gesterkt en klaar voor de arbeidsmarkt. Mijn pad leidde naar Werkhaven vzw,  waar ik zou meewerken aan de competentieversterking en de activering van langdurig werklozen. Vertrekken vanuit de vraag wat iemand goed kan en/of graag doet, om vervolgens planmatig te werken aan de competenties die iemand naar een gewenste job kunnen brengen. Het gaf me voldoening en tegelijkertijd zorgde de kennismaking met diverse culturen en sociale achtergronden voor een nog bredere kijk op leven en maatschappij. Ik zag kansenongelijkheid en de impact ervan in praktijk. Mijn rechtvaardigheidsgevoel ontwikkelde zich als een belangrijke bron van kracht.

Mijn focus als projectmedewerker ligt vooral op de sollicitatietrainingen. Dat project zorgt ervoor dat ik heel veel hyper-gemotiveerde en -bekwame mensen uit de bedrijfswereld en tevens inspirerende leerkrachten ontmoet. Tegelijkertijd zijn het ook de  jongeren, die mij inspireren en uitdagen om mee te gaan met de tijd. Hun vermogen tot dynamisch handelen, hun relativering en humor, een bepaalde vorm van naïviteit,… het werkt aanstekelijk en draagt bij tot mijn mentale frisheid. Tof hé.