Victoriano Moreno

Lot Wens

Projectmedewerker

Wie ben je? 

 Ik ben Lot, sinds 11 januari 2022 deel van het team van JINC België. 

 Na een paar omzwervingen in het hoger onderwijs ben ik in 2013 afgestudeerd als Kunst- en Cultuurbemiddelaar. Ik kon meteen aan de slag in het M HKA (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen). Daar haalde ik veel energie uit mijn werk als coach en coördinator van de museumjongerenwerkingen en als stagementor. Naast mijn vaste job werk(te) ik ook als freelancegids en workshopbegeleider voor het Red Star Line museum en de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. 

 Na 8 mooi jaren in de culturele sector drong zich een carrièreswitch op. Ik wilde me graag meer verdiepen in de stemmen van jonge mensen en hun blik op de wereld, en het onderwijs interesseerde me al langer. Toen JINC op mijn pad kwam, was dat de perfecte match. In gesprek met Koen en Veerle werd ik al snel verliefd op de werking, en mijn enthousiasme voor de missie van JINC wordt dagelijks groter. Me kunnen inzetten voor een organisatie die ervoor zorgt dat elk kind gelijke kansen krijgt voor het onderzoeken en ontwikkelen van die eigen stem en talenten, is prachtig. En stiekem is het ook een gelegenheid om mijn innerlijke kind te laten kennismaken met alle mogelijke opties die er in het werkveld zijn, dan droom ik even weg over hoe het leven als vroedvrouw, leerkracht, baliemedewerker of barista zou zijn.  

 

Welke wensen heb jij voor de toekomst? 

 Ik wens schoonheid en plezier te zien in kleine anekdotes (zoals dat verhaal van de kraanman die vanop tientallen meters hoog live contact had met de klas, of die keer dat een leerling de jeugdrechter vlakaf vroeg wat zijn loon was). En om warme, deugddoende partnerschappen aan te gaan met de diverse bedrijven en scholen, om een groeiend aantal kinderen te ondersteunen in de zoektocht naar hun toekomst.  

Ik wens een mooie eerste Belgische editie van Baas van Morgen, waar CEO’s voor één dag vervangen worden door jonge mensen, de bazen van morgen.  

Bovenal wens ik de vliegende start van JINC een mooie verdere vogelvlucht toe.  

… En dat ik binnen een aantal jaar mijn eigen kindjes Billie en Bas een inspirerende bliksemstage kan aanbieden.