Veerle Fimmers

Projectcoördinator

Ik ben Veerle en sinds 1 september 2021 aan de slag als projectcoördinator bij JINC.

Ik haalde 20 jaar geleden een bachelorsdiploma orthopedagogie en ging meteen aan het werk als begeleider in de sociale sector.  Na enkele jaren maakte ik de overstap naar het onderwijs en bouwde daar 14 jaar ervaring op: 10 jaar als leerkracht en stagebegeleider en -coördinator in het gewoon secundair onderwijs en bijna 4 jaar als adjunct-directeur in het BUSO.

Toen kwam JINC op mijn pad, een organisatie met een missie die onmiddellijk mijn aandacht trok en waaraan ik meteen wilde meewerken.  Ik heb me eerst als vrijwilliger enthousiast mee ingezet ter ondersteuning van de opstart in 2021. Nu kan ik als projectcoördinator mijn werk verderzetten.

Ik ben ervan overtuigd dat wanneer JINC 30 jaar geleden bestaan zou hebben, ik wellicht een heel andere loopbaan had gehad.  Toen ik een keuze moest maken voor het hoger onderwijs zeiden mensen rondom me dat ik goed ben met mensen en dus maar iets met mensen moest gaan doen.  Ondertussen weet ik dat ik ook heel wat andere kwaliteiten heb: ik ben graag creatief bezig, ik ben sterk in organiseren, structureren, analyseren, ik heb oog voor detail…

Moest ik de mogelijkheid hebben gehad om te achterhalen waar deze kwaliteiten verder nog tot zijn recht zouden komen dan was ik misschien wel een andere richting uit gegaan.  Wie weet was ik eventmanager geworden of had ik nu mijn eigen plantenzaak of…

Ik ben heel blij dat ik vandaag deel uitmaak van JINC. Ik kan meewerken aan wat ik vroeger zelf ook heel boeiend zou gevonden hebben: ervoor zorgen dat kinderen weten wat de arbeidsmarkt te bieden heeft. Dat helpt hen om keuzes te maken die echt bij hen passen. Daarnaast kan ik alsnog die voorgenoemde vaardigheden inzetten.

 

Welke wensen heb jij voor de toekomst?

Met JINC wil ik er, samen met onderwijs en het bedrijfsleven, voor zorgen dat leerlingen die opgroeien in kwetsbare wijken een ruimer zicht krijgen op de mogelijkheden m.b.t. de arbeidsmarkt. Op die manier ondersteunen we hen bij het maken van bewustere keuzes in functie van hun opleiding.  Ik geloof erin dat we op die manier echt meewerken aan meer kansen voor deze kinderen en jongeren op langere termijn.

Als mensen doen wat ze graag doen, op een plek die bij hen past en waar ze zich goed voelen, dan schitteren ze en worden ze gemotiveerde medewerkers die zich graag inzetten voor hun bedrijf of organisatie.