Robots, zo ontdekken kinderen die meedoen aan Digitale Vaardigheden, worden door mensen gemaakt en maken de wereld veel makkelijker. Door middel van een heel precies stappenplan worden ze geprogrammeerd; dat heet een algoritme. Om te begrijpen hoe dat werkt, gaan leerlingen aan de hand van oefeningen elkaar én hun trainer  programmeren. Het belang van een goed stappenplan zullen ze daarna nooit meer vergeten!

Hoe het werkt

De focus van project Digitale Vaardigheden ligt op Computational Thinking, wat betekent dat je problemen logisch leert benaderen en oplost met behulp van computertechnologie. De jonge deelnemers aan dit JINC-project gaan hier spelenderwijs mee aan de slag en leren zo steeds meer over computertaal, algoritmes en automatisering. De lessen worden deels gegeven door hun docent en deels door professionals uit het bedrijfsleven.Digitale Vaardigheden is ontwikkeld in samenwerking met Stichting FutureNL. Normaal gesproken vindt het plaats in de klas, maar als coronaregels dat vereisen, kan het project ook in digitale vorm worden gegeven.

Ben je geïnteresseerd om als professional een training Digitale Vaardigheden te geven? Of denk je dat jouw leerlingen gebaat zijn bij dit project?

Interesse in Digitale Vaardigheden

Vul hier je gegevens in en wij nemen contact met je op.