Frouwe Declercq

Manager Bedrijfsvoering 

Ik ben Frouwe en sinds mei 2022 aan de slag als Manager Bedrijfsvoering bij JINC.

Ik omschrijf mezelf graag als een sociaal persoon met ook wel wat economisch inzicht.  Na het middelbaar koos ik dan ook voor de opleiding Sociaal-economische wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen. Een bewuste keuze om mij te kunnen verdiepen in twee domeinen die me toen al sterk boeiden en die minder ver uiteen liggen dan vaak wordt gedacht. Twee werelden die eigenlijk niet zonder elkaar kunnen. Ik studeerde af met een masterscriptie rond “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen”. Ik geloof namelijk sterk in de maatschappelijke rol die bedrijven zouden kunnen opnemen in onze samenleving.

Na mijn studies ging ik aan de slag als financieel analist bij verschillende bedrijven. Hier leerde ik de bedrijfswereld beter kennen en kon mijn expertise op het vlak van financiën en bedrijfsvoering verder uitbouwen. Na 6 jaar voelde ik echter dat er toch iets niet helemaal juist zat. Na het volgen van een coachingtraject kwam ik er achter dat het niet zozeer de inhoud van mijn job was, maar de context waarbinnen ik aan de slag was die niet aansloot bij de persoon die ik ben of wou zijn. Al klinkt het misschien ietwat melig, ik heb altijd het gevoel gehad iets te willen betekenen of te kunnen veranderen in onze samenleving.

Ik ben dan ook blij hoe mijn loopbaan verder vorm heeft gekregen. Ik nam mijn expertise mee en ging aan de slag binnen de sociale sector. Hier heb ik wel het gevoel mijn plaatsje gevonden te hebben en iets te doen dat aansluiting vindt bij wie ik ben als persoon. Toen ik JINC leerde kennen werd ik dan ook meteen aangesproken door de missie en visie, maar ook door de kern van wat we met JINC proberen te verwezenlijken. De brug slaan tussen het onderwijs en de bedrijfswereld. Deze twee werelden verbinden om zo jongeren en kinderen te helpen met hun leerloopbaan is iets waar ik me graag voor inzet!