Margot Delleman

Vestigingsmanager Antwerpen en Mechelen

Wie ben je?

Ik ben Margot en sinds maart 2023 werk ik als projectcoördinator voor JINC België. Een job waarin ik mijn ei kwijt kan: enerzijds door dagelijks bezig te zijn met mijn passie voor ontwikkelen en organiseren, anderzijds door bij te dragen aan een samenleving waarin kinderen en jongeren kunnen groeien, ongeacht hun achtergrond.

Zelf ben ik opgegroeid in een omgeving die haaks staat op die van de kinderen die wij proberen te bereiken: ik had veel mogelijkheden, allerlei rolmodellen om me heen en een netwerk waarop ik kon terugvallen. Dit leidde ertoe dat ik op mijn 24ste met een masterdiploma linguïstiek op zak uit Nederland ben vertrokken, om via Engeland en Roemenië uiteindelijk in België terecht te komen.

Dat dit niet voor iedereen geldt, heb ik ervaren tijdens mijn vrijwilligerswerk en mijn werk in Roemenië. Daarom vind ik het erg belangrijk om me ervoor in te zetten dat iedereen dezelfde kansen krijgt die ik ook heb gehad.

Het bijzondere aan de activiteiten die we organiseren is dat je direct ervaart welke impact we hebben op de kinderen: om een kind trots te zien stralen nadat het getelefoneerd heeft voor een opdracht bij de Bliksemstage, om te zien hoe een leerling rechtop gaat zitten als tijdens de Sollicitatietraining blijkt dat houding er bij een sollicitatiegesprek toe doet of om de ambitie te zien groeien als jongeren tijdens Baas van Morgen vragen stellen aan een CEO.

Welke wensen heb jij voor de toekomst?

Mijn wens voor de toekomst is dat we met ons verhaal zo veel kinderen, scholen, bedrijven en overheden bereikt hebben dat elk kind dezelfde kansen heeft. Dat ieder kind de mogelijkheid heeft om op basis van kennis, intrinsieke motivatie en met vertrouwen bewuste keuzes te maken in hun leerloopbaan, om zo uit te komen waar hij of zij wil uitkomen.