Introductie
Praktische informatie
Lesmateriaal

Een bliksemstage zeg je?

Introductie

Door de Bliksemstage krijgen de leerlingen een beeld van verschillende beroepen die voorkomen in een bedrijf én van hun eigen interesses en kwaliteiten. Het laat ze bovendien nadenken over hun eigen talenten en mogelijkheden. Dit alles helpt hen bij het kiezen van een profiel en een vervolgopleiding. De leerlingen krijgen bovendien de kans om hun horizon te verbreden en een plek te bezoeken waar ze anders niet snel zouden komen.

Praktische informatie

Tijdens een Bliksemstage op locatie bezoeken kinderen van de basisschool een bedrijf om kennis te maken met een aantal jobs. Ze steken zelf de handen uit de mouwen en doen een voormiddag lang echt ervaring op.

O.w.v. corona kunnen we deze variant op dit moment niet aanbieden.

Om de Bliksemstages toch te kunnen laten doorgaan, werden in samenwerking met JINC Nederland twee alternatieven uitgewerkt.

In de klas (indien de coronamaatregelen het toelaten)

Hierbij komt een professional naar de school om de leerlingen kennis te laten maken met zijn/haar bedrijf en de jobs die daar bestaan. Ook nu voeren de leerlingen opdrachten uit, zodat ze ontdekken waar ze goed in zijn. JINC helpt bij het bedenken van deze opdrachten.

Lesmateriaal

Check, wat fijn dat je tot hier bent geraakt! Met Jinc hebben we intussen al heel wat ervaring opgebouwd, en die ervaringen delen we graag met jou. We weten intussen allebei hoe enorm leuk en leerrijk zo een bliksemstage kan zijn. Samen uit, samen thuis.

En dat doen we graag samen. We zien echter wel dat je nog niet bent ingelogd?
Dit is nodig om onze samenwerking te optimaliseren.