25 mei 2023

Care Days is een vrijwilligersproject van GROW waarbij medewerkers van Janssen en Johnson & Johnson in de Benelux de kans krijgen om één werkdag per jaar aan maatschappelijk werk te doen: ze steken dan letterlijk de handen uit de mouwen of ze bieden hun competenties aan. 

12 collega’s uit de farmawereld deden dat afgelopen maandag tijdens een JINC Sollicitatietraining voor 100 zesdejaars van het Stedelijk Lyceum Eilandje in Antwerpen. 

Het werd een leerrijke dag, zowel voor de trainers als voor de leerlingen. Uit de foto’s blijkt de warme uitwisseling aan ervaringen. 

Als JINC zijn we ongelofelijk dankbaar voor trainers als deze die met enthousiasme hun expertise willen delen.  Wat een meerwaarde voor deze leerlingen die binnenkort de arbeidsmarkt opgaan: Ze kregen immers feedback over hun sollicitatiebrieven en CVs en oefenden een live interviewgesprek. Ze kregen niet enkel tips over hun houding maar zelfs hun kennis van Engels en Frans werd getoetst. Onverwachte vragen zoals ‘met welk dier vergelijk je jezelf als je een goede eigenschap van jezelf zou geven?’ deden leerlingen op een andere manier nadenken over hun kwaliteiten. 

Dankjewel aan de trainers van Janssen Pharmaceutica, de school en Stichting Zin voor de fijne samenwerking om deze bijzondere dag mee mogelijk te maken!  

Als JINC willen we de brug zijn tussen onderwijs en de arbeidswereld. Deze dag was een mooi voorbeeld van wat dat kan betekenen voor beide! 

Wil jij met jouw bedrijf ook deelnemen aan zo´n indrukwekkend ervaring? Hebben jullie gelijkaardige vrijwilligersdagen op het werk en wil je een bijdrage leveren aan kansengelijkheid voor alle jongeren? Neem snel contact op met JINC!  

Het was mijn eerste keer voor een klas. Als trainer moest ik dus uit mijn comfortzone stappen maar ik was bijzonder verrast over de enthousiaste inzet van de studenten: na onze grap-demo over hoe je best niet moet solliciteren, waren zij allemaal bereid om te tonen wat zij in hun mars hebben! 
Deze dag was een echte energie-boost: ik ervaarde immers de positieve impact wanneer je je kennis en vaardigheden deelt. Hopelijk heb ik wat zaadjes kunnen planten bij de leergierige studenten. Suk6! En chapeau voor de schooldirectie en de leerkrachten!
 

Danielle De Wulf 

BE3ST Management Assistant | V.I.E. Project Coordinator | Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson