20 april 2023

Nog maar zes weken en dan is het zover: op donderdag 1 juni 2023 vindt de tweede editie van Baas van Morgen plaats. Dit jaar niet alleen in Antwerpen, maar ook in Mechelen. Voor één dag nemen 33 leerlingen uit het basisonderwijs en secundair onderwijs de stoel over van een CEO, directeur of politicus. Dit draagt bij aan de kansengelijkheid van deze kinderen en jongeren, die opgroeien in een kwetsbare omgeving en een beperkte toegang hebben tot een uitgebreid netwerk.

Wat doet een Baas van Morgen

Een Baas van Morgen proeft gedurende één dag van beroepsmatig succes. Zo wordt de leerling opgehaald met de bedrijfsauto en schuift aan bij vergaderingen. Bovendien doet hij of zij onderzoek naar een vraagstuk dat op dat moment actueel is binnen het bedrijf.

Dat is niet alleen een toffe ervaring, het geeft hen ook een flinke injectie zelfvertrouwen, een stoot energie en een bredere horizon. Ze doen bovendien een waardevol contact op waar ze later beroep op mogen doen en zien van binnenuit hoe een bedrijf werkt. Dit maakt een goede start op de arbeidsmarkt mogelijk.

Gelijke kansen voor ieder kind

Dit is hard nodig. In Vlaanderen is het namelijk zo dat 1 op de 10 jongeren vroegtijdig de schoolbanken verlaat. In de grote steden is dit 1 op 5, en in de meer kwetsbare wijken binnen deze steden is dat zelfs 1 op 3. Met behulp van Baas van Morgen proberen we leerlingen te inspireren het beste uit zichzelf te halen en te enthousiasmeren hun school af te maken zodat ze op een bewuste manier doorstromen richting de arbeidsmarkt.

Hoe nu verder

Ook benieuwd naar wie de Bazen van Morgen zijn? Rond welke vraagstukken ze zullen werken? Volg ons dan op LinkedIn,  Facebook en Instagram.

Daarnaast zouden we het geweldig vinden als je onze berichten wilt delen: hoe meer mensen horen over JINC Baas van Morgen, hoe meer jongeren we in de toekomst kunnen helpen.